I senaste numret av den engelska gaytidningen Attitude listar de världens 100 mest eftertraktade singlar, eller som de själva kallar listan ”2017 bachelor of the year”. Amir Ashour är från Irak men är bosatt i Malmö sedan drygt två år tillbaka, han har vigt sitt liv åt hbtq-rättigheter och har blivit en röst för homosexuella i hemlandet och efter endast en månad i Sverige lanserade han IraQueer, en mötesplats där hbtq-personer i främst Irak kan få information, stöd och vänner. Amir, som vill bli Iraks framtida premiärminister, fick stående ovationer på QX-galan 2016 när han presenterades på scenen och nu har alltså engelska Attitude fått upp ögonen för honom och satt honom på plats 83 på listan över världens mest eftertraktade – och snyggaste – singlar.

– Jag är glad att se att Attitude väljer killar med olika könsuttryck, färger, åldrar, yrken och bakgrunder, säger Amir som annars varit skeptisk till listor av den här sorten. Han tillägger:

Men visst är det smickrande att vara på den här listan som enligt Attitude ska vara en lista för killar som är snygga och framgångsrika. (Skrattar). Men jag vet inte riktigt om det betyder något för mig personligen, jag tror inte att det här kommer att förändra de egenskaper som jag tycker om hos mig själv eller för den delen förändra de osäkra sidorna jag har. Men jag ser det som en bra möjlighet och nå ut med ett budskap. Att vara på listan innehåller ett viktigt budskap både för HBT-personer i Irak/Kurdistanregionen, och för dem som försöker begränsa oss. Man är – och kommer att vara – lika bra som man tror att man är. Man får aldrig låta någon påverka hur man känner för sig själv, eller hindra en från att jaga allt det där som man vill uppnå i livet. Vägen kan vara lång och svår, men man kan övervinna svårigheterna, varje individ är vacker, smart och stark”, säger Amir.

Andra kända namn på listan är: Sam Smith, Wentworth Miller, Sir Ian McKellen, Graham Norton, Duncan James, Nyle DiMarco och Finlands Årets Homo 2014, simmaren, Ari-Pekka Liukkonen. Listan toppas av skådespelaren Charlie Carver.

Se hela listan här: http://attitude.co.uk/bachelor2

Se Amir på QX GayGala