I samband med behandlingen av regeringsförslag om ny antiterror-lagstiftning i Frankrike berättade inrikesminister Gerard Collomb enligt The Local att ett dussintal planerade terrordåd avvärjts av landets säkerhetstjänst.

Bland annat uppgav han att terrorgruppen IS/Daesh planerat att den 22 augusti utföra terrorattentat mot flera av Paris gayklubbar. Även om planerade dåd förhindrats sa han att ”hotnivån är fortsatt hög”.

– Det Daesh önskar är att splittra nationen och skapa konflikter mellan det franska folket. Denna fälla skall vi inte låta oss falla i.

Regeringen vill införa en omdiskuterad antiterrorlagstiftning som skall ersätta det undantagstillstånd som rått sedan landets utsatts för flera islamistiskt motiverade terrordåd riktade mot landets judar, media och nattliv och sedan november 2015 dödat 130 människor.

IS/Daesh har spridit information om hur de avrättar homosexuella i de områden de kontrollerat. Gruppen tog även på sig ansvaret för massmorden på Gayklubben Pulse i Orlando för drygt ett år sedan.