Med det falska namnet och sociala medie-profilen Erik Hallberg lyckades Patrik Hermansson komma ledarskapet i de högerextrema miljöerna i USA och Storbritannien inpå livet. Med dold kamera kunde han filma möten och samtal där antisemitism och okontrollerat hat mot minoriteter formas.

För Björn af Kleen berättar den 25-årige svensken om hur han samma kväll som 49 människor mördades på en gayklubb i Orlando, var med då brittiska nynazister hyllade massmordet och han var med i Charlottesville i somras då en människa dödades av en högerextremist som körde rakt in i en antirasistisk demonstration.

Hermansson lever med en man, ser sig som feminist och antifascist. Om att vara med då terrordådet i Orlando hyllades av nazister säger han i DN:

– När man sitter på övervåningen på en pub i Soho, och folk ställer sig upp och jublar över alla som dött i Orlando, och man inte kan gå därifrån eller protestera, så blir man arg. Men man får tänka på det större målet – antifascismen.

Med reportaget i dagens DN avslöjar han sin verkliga identitet med de risker det kommer att medföra, men säger till af Kleen att han som boende i London känner sig trygg.

Läs Björn af Kleens intervju i Dagens Nyheter här