USAs vice president Mike Pence är känd för att vara konservativt religiös. Han är emot abort och han har röstat nej till att det ska vara olagligt att diskriminera människor för deras sexuella läggning. Som guvernör i delstaten Indiana signerade han ett lagförslag om religionsfrihet som skulle ge företag möjlighet att vägra erbjuda sina tjänster till homosexuella och ge företag rätten att säga upp homosexuellas anställningar.
Pence har även stöttat så kallade gay-konversionsterapi och har kallats ”en av de mest anti-HBT-politikerna” som finns.

I en artikel i The New Yorker citerar journalisten Jane Meyer ett samtal mellan Donald Trump, Mike Pence och en juridisk expert. Samtalet rörde Pence önskan att förbjuda abort, varvid en juridiska experten påpekade att om det sker på federal nivå kommer flera delstater legalisera möjligheten till abort. Därefter skall frågan ha kommit in på HBTQ-frågor och Trump skall ha vänt sig till den juridiske experten, pekar på Pence och sagt skämtsamt: ”Fråga inte den mannen – han vill hänga dem alla”.
Pence pressekreterare, Alyssa Farah, sa senare till gaytidningen Washington Blade att New Yorker-artikeln var fylld med felaktiga påståenden som var osanna och stötande.