Det är inte bara telefonföretaget Huawei som hamnat i onåd hos amerikanska myndigheter på grund av att de ägs av kinesiska bolag.

Även appen Grindr som köpts upp av det kinesiska bolaget Beijing Kunlun Tech, anses utgöra en säkerhetsrisk.

Beijing Kunlun Tech, som huvudsakligen driver olika spel-appar, köpte 2016 61,5% av aktieinnehavet i Grindr för totalt 93 miljoner dollar och förra året förvärvade de de resterande aktierna för 152 miljoner dollar. Det kinesiska ägandet har oroat den amerikanska myndigheten Committee on Foreign Investment (CFIUS) som ser det som en säkerhetsrisk. Myndigheten krävde tidigare i maj att Kunlun säljer appen och har även förbjudit dem att överföra någon form av data som de samlar in från appens användare till verksamheter baserade i Kina.

Det är främst att amerikanska militärer antas använda appen som myndigheterna ser som ett nationellt säkerhetsproblem då den innehåller uppgifter av känslig natur och håller koll på var användarna befinner sig.

I förra veckan meddelade Beijing Kunlun Tech att man accepterar kravet från de amerikanska myndigheterna och kommer sälja appen innan juni 2020. Reuters uppger att investmentbanken Cowen Inc nu arbetar med att söka upp intressenter för att köpa appen.