Polischefen Dave Engle har blivit avstängd från sin tjänst efter ha uttalat sig kränkande om en avliden kollega. Poliskonstapeln Shannon Bennett dog i förra veckan av COVID-19 och blev därmed Floridas första offer som dött efter att ha smittats i tjänsten.
Hans chef Dave Engle har enligt vittnen samlat flera kollegor till Bennett och sagt att han var en ”homosexuell som deltog i homosexuella sexuella aktiviteter”, och att det var på grund av denna ”homosexuella livsstil” som Bennett först smittats. Dessa underliggande sjukdomar skulle sedan ha gjort att han lättare smittats av COVID-19 och därefter dött, skall polischefen ha påstått.
Detta rapporterade flera av Bennetts kollegor till högre instanser och nu är alltså Dave Engle avstängd från sitt arbete i väntan på utredning.

Shannon Bennetts fästman Jonathan Frey är tacksam för stödet hans kollegor visat sin avlidne kollega.
– Polischefens påstådda kommentarer är helt grundlösa, homofobiska och nedvärderande, sa Frey i ett tutande som bland annat publicerats på sajten Towleroad.
– Jag ser fram emot en rättvis och opartisk utredning och hoppas att detta får rättmätiga konsekvenser.

Dave Engle har i efterhand försökt att släta över händelsen genom ett antal mail där han påstår att det han rapporteras ha sagt ska ha tagits ur sitt sammanhang och att han bara ”ville delge sin personal så mycket information som möjligt.”