Den 17 juni utsattes två män för grov misshandel utanför en bar i Ajaccio, Korsikas största stad Ajaccio. Misshandel av Nicolas och Éric började efter att de två männen kysst varandra berättar den franska gaytidningen Tetû.

Till France Info berättar Éric att en ung man i 20-årsåldern började tjafsa efter att de kysst varandra. Barägaren kom över och menade det var ”provocerande” att de kysste offentligt. Det hela eskalerade men en äldre gäst fick situationen att lugna ner sig och Nicolas och Éric valde att lämna baren. Men när de gick följde 4-5 personer efter för att slåss. En handgemäng utbröt och när andra gäster kom ut från baren rusade misshandlarna iväg.

De två gick till polisen för att anmäla händelsen.
– En av poliser som vi talade med sa till oss samma som barägaren, att vi inte borde kyssas offentligt, berättar Eric för France Info.

Polischefen uppmanade  dem dock att uppsöka sjukhus för att få sina skador dokumenterade. Misshandeln är nu anmäld som hatbrott och Ajaccios borgmästare, Laurent Marcangeli, gjorde ett uttalande om sitt engagemang mot hatbrottslighet. Även organisationen  ARCU – LGBTI+ Corsica har uttalat sig om ”mardrömmen” och lovat att det inte skall ”låta denna händelse passera”.