Författaren bakom Harry Potter-böckerna, J.K. Rowling, har återigen hamnat i blåsväder för sitt stöd till den radikalfeministiska anti-transrörelsen. Med en T-shirt från Wildwomynworkshop skriver hon på sitt Twitter att ”om du är (eller känner) en häxa…” så skall man handla i shoppen.

Wildwomynworkshop drivs i Storbritannien av den radikalfeministiska anti-trans-aktivisten Angela C. Wild där en stor del av utbudet handlar om att attackera transpersoner och transidentitet under temat ”Gender Critical”. På rockslagsmärken, muggar, klistermärken och T-shirts står budskap som: ”Fuck your pronouns”, ”Don’t call med ‘Cis'”, ”Female Biology is not an identity”, ”Lebsians don’t have Penises”.

På klistermärken sprids budskapet att ”Transactivism is Misogyny”, dvs att transaktivism är kvinnohat och ”Lesbians don’t have penises” liksom ”Lesbian not Queer”. En av de frågor som Angela C. Wild driver tydligast i form av slagord är, förutom biologiska definitioner av kön, separatistiska kvinnorum som en reaktion på bland annat könsneutrala toaletter.

Skärmdump från Angela C. Wilds webbshop.

Flera av budskapen handlar om att förolämpa transpersoner: ”Sorry about your dick bro” (ungefär ”taskig med din kuk brorsan”), riktar sig mot transkvinnor medan budskapet ”Transmen are my sisters” är menat att inte acceptera transmäns existens och identitet.

Det budskap som J.K. Rowling nappat på var en T-shirt med budskapet ”This Witch doesn’t burn”.

I Storbritannien har begreppet TERF, transexkluderande radikalfeminister, använts i kritiken mot feminister som inte accepterar transidentitet. J.K. Rowling själv avfärdar TERF som ett påhittat begrepp av HBTQI-rörelsen och transaktivister för att skrämma feministiska kritiker till tystnad. Angela C. Wild  säljer det ironiska budskapet på märken, muggar och vykort: ”Man-Hater, Feminazi, Prude, Witch, Bigot, TERF” (ungefär Manshatare, Feminazist, Pryd, Häxa, Bigott, TERF)

J.K. Rowlings Twitterkonto har 14 miljoner följare.