Antoni Porowski kräver att sitt Polen ska respektera de hbtq-personer som bor där.
I en intervju med Thomson Reuters Foundation säger han att om Polen vill vara den del av EU, måste de agera enligt de regler som finns.

”Det som sker, att det polska folket börjat exkludera andra delar av det polska folket, är absurt med tanke på landets historia”, säger han till tidningen.

Antoni växte upp i Montreal, men föddes i Polen och kan polska, vilket har resulterat i ett starkt band till sina föräldrars kultur.

”Jag kommer ihåg när min pappa berättade att Polen inte fanns på kartan för 400 år sedan, men att de ändå behöll hoppet, att de trodde på sitt land. Och nu slåss de mot sina egna”.

Antoni berättar att han inte alltid varit stolt över sitt ursprung, men eftersom det blir värre och värre för hbtq-personer i Polen, kände han att han hade en skyldighet att göra något. I intervjun säger han att han också är rädd för utvecklingen i USA och hur det kan drabba hbtq-personer. Därför lade han ut en video på sin Instagram där han lagom subtilt visade sitt stöd för Biden samtidigt som han uppmanade folk att rösta.