Den turkiske inrikesministern Süleyman Soylu har fått två av sina inlägg klassade som ”hatiska” och därmed dolda på Twitter.

Inläggen kommenterar den affisch som några studenter gjort och som visats på ett universitet i Istanbul där det en tid pågått upplopp i protest mot en nytillträdd rektor.

Studenterna bakom affischen har arresterats för att de skall ha förolämpat Islam genom att runt en bild av den heliga platsen Kaba i Mekka ha placerat regnbågsflaggan, den lesbiska flaggan, transflaggan och den asexuella flaggan. Budskapet handlar om att motsätta sig traditionella könsroller och runt Kaba slingrar sig en mytologiska varelse i grönska.

Süleyman Soylu la den 29 januari och andra februari ut texter om HBTQ-perverterade (LGBT Sapkinlarina) något som fick Twitter att agera. Inlägget den 2 februari innehåller efter att ta avstånd från ”de perverterade” rikta en uppmaning till invånarna i Istanbul att samla sig för det stora och kraftfulla Turkiet.

I måndags, under sitt partis, AKP, kongress uttalade sig president Erdoğan om händelserna kring universitetet där utställningen med den bild som fått regeringen att gå till attack mot hbtq-rörelsen.

– Om Gud så vill, kommer vi leda våra unga in i framtiden, inte som HBTQ-ungdomar, men som de unga i vår ärorika historia. Ni är ungdomen vid datorernas tangentbord, ni är inte HBTQ-ungdomar.