Trevor Wilkinson, 17, blev avstängd på obestämd tid från sin gymnasieskola i november förra året. Anledningen? Han hade nagellack och det går emot skolans klädkod. Killar får nämligen inte ha nagellack.

Wilkinson går på Clyde High School i Texas och efter att han fick reda på att han blivit avstängd valde han att agera. Han gjorde en namninsamling mot reglerna och lyckades samla in underskrifter från hundratusentals personer. De tog han sedan med sig till skolan styrelse i hopp om att ändra reglerna.

I dokumentet var han tydlig med att han upplevde att skolan agerade dubbelmoraliskt:

”Varför går man emot en klädkod, när man som man är bekväm i sin maskulinitet och går emot könsnormer som samhället tvingat på oss?”

”Varför är det skadligt för mig att ha på mig nagellack? Det är inte skadligt för tjejer att ha det, varför är det skadligt för män?”

Fick igenom sitt förslag

Några månader senare fick Trevor äntligen beskedet om att hans skola kommer införa en könsneutral klädkod. 19 april så röstade styrelsen enhälligt igenom att införa ett könsneutralt språk och den nya klädkoden, elver på skolan fick också vara med och forma de nya reglerna.
Trevor uttryckte sin glädje i en Tweet.