London Pride tvingas ställa in – igen. Det meddelar arrangörerna via sajten Attitude. Anledningen är svårigheterna med att ro i hamn ett så pass stort evenemang i pandemitider.

Det blev ingen London Pride förra året heller på grund av covid-19. I år bokade man in en festival i september, men nu står det klart att det inte går att genomföra säkert. Christopher Joell-Deshields, festivalchef på London Pride, kommenterar det tuffa beslutet:

– Pride har som så många andra publika evenemang mött på många utmaningar. Jag är uppriktigt ledsen över att det inte blir någon Pride i London i år.

De brittiska corona-restriktionerna skulle bland annat sätta stopp för Pride-paraden på Londons gator, och banta ner festen till ”bara två eller tre scener runt om i centrala stan med ett begränsat antal biljetter.”

– Det går emot allt vad vi vill att Pride i London ska vara, eller har varit hittills. Ingen parad och inga protester, det betyder ingen Pride. Vi kan inte avstå från denna förpliktelse gentemot er, vårt community, säger festivalchefen.

År 2022 hoppas London Pride däremot på att vara tillbaka med full styrka, med ”vårt mest inkluderande och queera evenemang någonsin”. Då ska nämligen 50-årsjubileet av Storbritanniens första Pride firas.