Hovexperten Roger Lundgren, hur uppmärksammar du firandet av att Drottningen nu suttit 70 år på tronen ?
– Jag kommer fira hennes jubileum nästa vecka på en mottagning på brittiska ambassaden. Idag följer jag alla brittiska tv-sändningar och pratar med svenska journalister om denna unika drottning.

Vet du hur detta ska firas i England?
– I Storbritannien firas jubileet stort i flera dagar med parader, konserter, gudstjänster och streetparties. Engelsmännen har fått ledigt i två dagar och de flesta passar på att festa och fira en gammal dam som är väldigt populär.

Roger Lundgren
Vad har Drottning Eliszabeth II betytt för England och den brittiska kungahuset?
– Det är svårt att säga hur mycket Drottningen betytt för sitt folk. Hon har genomfört sina uppgifter plikttroget i flera decennier och gjort sitt yttersta för att hålla ihop sin stökiga familj.

Har du mött eller sett henne någon gång?
– Jag har aldrig pratat med drottningen, dock varit i samma rum som henne. Jag har haft ett möte med hennes framlidne man, prins Philip och är personlig vän med hennes svärdotter Camilla som är gift med Prins Charles.

Jag gissar att du har sett tv-serien The Crown?
–Älskar ”The Crown”! En otroligt välgjord serie men det är viktigt att komma ihåg att allt inte är 100% sant.

Är 70 år på tronen något slags rekord?
–I slutet av året kommer Elizabeth II passera Thailands förre kung Bhumibol som den som varit monark näst längst i historien. Om hon ska bräcka den man som innehar rekordet som längst regerande monark, franske kung Louis XIV, så måste hon kämpa på i ytterligare två år.