ABBA:s tidlösa musik kan visst användas även som vapen mot homofober. Under helgen samlades ett dussin demonstranter utanför gayvänliga Hamburger Mary’s i Houston för att protestera mot krogens Sunday Drag Brunch – som tydligen är skadligt för barn enligt Protect Texas Kids.

Grundaren av organisationen, Kelly Neidert, menar ”det borde finnas en lag som förbjuder att barn utsätts” för dragshow, skriver Pinknews. Något som varit ett hett omdebatterat ämne bland konservativa i USA på sistone.

I den högljudda protesten fanns bland annat flera medlemmar ur hatgrupper varav några bar nazistsymboler. I en video på Twitter visas maskerade män som ropar ut homofoba glåpord. 

De fick snabbt motstånd från över hundra personer som samlades utanför restaurangen. Och speciellt svenska popundret ABBA visade sig effektivt för att dränka hatet. Med Dancing Queen på högsta volym lyckades restaurangen och folkmassan så småningom få tyst på demonstranterna. 

– Man får inte sprida trångsynta åsikter i ett vänligt samhälle, så därför kom vi hit för att stötta vårt community, säger en av motdemonstranterna till Houston Chronicle.