En kristen skola i Florida har skickat ut ett mail till alla föräldrar inför skolstarten med en vänlig påminnelse om skolans homofoba policy: ”Homosexualitet, bisexualitet, transsexuell identitet eller livsstil, incest och porr är en synd i Guds och kyrkans ögon. Elever med sådan livsstil kommer att ombes att lämna skolan omedelbart”, skriver Grace Christian School i Valrico.

Hos NBC kan man också läsa att skolan kommer att hänvisa till alla elever enligt det kön som de tilldelats vid födseln.

Barry McKeen, ambassadör på Grace Christian School, kommenterar i en video på skolans Facebook-sida:

– Det är sant. Vår skola och många liknande har en policy som inte tillåter elever att vara homosexuella eller transgender (…) Det står i boken. Gud är emot det. Nästan varje kristen skola i Florida har en liknande policy, varför just vi hängs ut i media vet jag inte. Men vår policy kommer inte förändras. Den är inte ny.

En mamma till en 16-årig lesbisk flicka har redan förflyttat henne till en annan kristen skola, som visat sig vara mer accepterande. Hon berättar:

– Det är inte så att min dotter går runt med regnbågsflaggor. Men jag tänker inte låta henne skämmas över sig själv.

Artikeln från NBC News har fått stor spridning de senaste dagarna, och kommer i en tid då ”Don’t Say Gay”-lagen drabbar många skolor och skolungdomar i Florida.

I Sarasota County har man instiftat en ny policy där det står att ”om elever som är gay, trans eller ifrågasätter sin sexualitet eller sitt kön måste föräldrarna underrättas”, skriver Pinknews.