Nu är det färdigmålat utanför gaybaren London Pub i Oslo.

Rosenkrantzgate, där ett terrordåd utfördes fredag kväll under Oslo Pride 2022, där två personer avled och 23 skadades, fylldes snabbt av ett blomsterhav. För att minnas händelsen, hedra de som drabbats och för att visa att Oslo är en öppen stad, så beslutade kommunen att gatan från nu skall vara regnbågsfärgad.

– Det är en liten åtgärd, men jag menar att den är viktig. Synliggörande är en av de viktigaste åtgärderna mot diskriminering, sa Sirin Stav (Miljøpartiet De Grønne) från kommunledningen till tidningen Avisa i samband med beslutet tidigare i somras.

Rosenkrantzgate regnbågsfärgad utanför London pub där två personer sköts ihjäl och 23 skadades.

När norska hbtq-tidningen Blikk besöker Rosenkrantzgate är det många som ger sitt gillande. Ordföranden för norska organisationen Salam, som samlar queera muslimer, Omar Orhan, säger att han dock gärna sett fler färger, så att gatan även hade de färger som ingår i den progressiva regnbågsflaggan, transfärgerna plus brunt och svart.

Gatan är färdigmålad lagom till att det i helgen genomförs en Regnbågsparad genom Oslo för att hylla mångfalden och för att minnas de som drabbades vid terrordådet.