Gesten varade bara några korta sekunder men bilden på det tyska fotbollslandslaget, med händerna som täckte spelarnas munnar, spred sig snabbt över internet.

På det tyska landslagets sociala medier bekräftar de att gesten var en protest mot FIFA:s hot om sportsliga straff för de lag som genomförde One Love-kampanjen och bar bandet med det regnbågsfärgade hjärtat.

”Vi ville vara tydliga med vilka värderingar vi har i landslaget: Mångfald och ömsesidig respekt. Det här är inget politiskt budskap. Mänskliga rättigheter är inte förhandlingsbart. Det borde vara självklart men tyvärr är det inte det. Att neka oss armbandet är samma sak som att neka oss vår röst. Vi står fast vid vårt budskap” skriver de i ett uttalande.

Efter protesten drog matchen igång där motståndarlaget Japan troddes bli den självklara förloraren. Istället fick Japan fira en osannolik 2-1 seger. Resultatet har gjort många tyska fans besvikna som menar att de borde fokusera på spelet och under deras inlägg på Instagram är trenden tydlig: Respektera värdlandets kultur.

”Var inte idioter. Respektera reglerna där ni är för Qatar hade definitivt inte gjort sådär i erat land”

”I arabiska och muslimska länder ska ni hålla käften och respektera deras seder, traditioner och religion”

”Respektera att Qatar är ett muslimskt land. Dessa trivialiteter hör inte hemma i fotbollen”