Richard Fierro är 45 år och bor i Colorado Springs. Den 19 november var han med sin fru Jessica och sin dotter Kassandra på Club Q för att se sin dotters kompis uppträda i en dragshow.

– Jag kände till Club Q, det är ett väldigt populärt ställe som sannolikt har bra drag. Men den kvällen var det inte fullt, säger Richard som besökte gayklubben för första gången i lördags.

Richard är en krigsveteran som var stationerad i Irak och Afghanistan i 15 år. Till CPR News berättar han att han lovat sig själv att gå ut oftare och bestämt sig för att göra slag i saken, just den kvällen.

Dottern Kassandra hade med sig sin pojkvän, 22-årige Raymond Green Vance som skulle bli ett av dödsskjutningens offer. Det unga paret dansade tillsammans och dragshowen hade precis avslutats när det plötsligt började smälla.

– Jag förstod inte om det var fyrverkerier eller om det var en del av musiken, säger hustrun Jessica men för Richard var det självklart.

– Jag känner igen vapen. Jag är en soldat så det förstod jag direkt.

Besökarna sprang åt olika håll och många sprang för att ta skydd i ett intilliggande rum. När Richard såg att skytten stegade mot rummet kom han upp bakifrån och greppade tag i skyttens skottsäkra väst och drog ner honom på marken. Geväret flög över dansgolvet och skytten tog fram en pistol som han riktade mot Richard.

– Jag slet pistolen ur hans hand och använde den för att slå honom i huvudet, säger han till The New York Times.

Samtidigt som han slog gärningsmannen ropade han efter hjälp. Då kom en annan klubbgäst till undsättning och stampade på skytten med sin stilettklack.

– Jag är ingen speciell, jag gjorde ingenting förutom att skydda min familj. Alla människor, män, kvinnor – om deras barn är i fara så kommer de att hjälpa sitt barn. Djur gör det, fåglar, hundar, alla. Vi gör alla likadant.

– Alla i det där rummet var hjältar. Alla där gjorde något hjältemodigt. Oavsett om de gömde sig, om de flydde eller hjälpte sin vän. Folk gjorde hjärt och lungräddning och allt som behövde göras. Jag är inte hjälten. Det är dem som är hjältar. Alla på Club Q var familj.