Inne på fotbollsarenorna i Qatar råder det förbud för regnbågssymboler. Fans som försöker gå igenom säkerhetskontrollerna med regnbågsfärgade plagg får ta bort dem innan de tillåts fortsätta till läktarna. Och från personer som ändå tagit sig in med regnbågssymboler kommer vittnesmål om att de konfronteras av väktare och polis för att sedan eskorteras bort.

Men det är inte bara färger i kombination röd, orange, gul, grön blå och lila som stöter på trubbel. Enligt den brittiska tidningen The Independent har walesiska supportrar nekats inträde när de burit färgerna röd, gul, vit och röd då dessa uppfattats som regnbågsfärger.

Flera förbund har framfört klagomål till FIFA som innan mästerskapet påstått VM skulle vara öppet för alla. Nu har FIFA skickat ett uttalande till fotbollsförbunden där de utlovar att färgförbudet inne på arenorna ska slopas från och med den andra omgången i gruppspelen. Det ska också ha skickats ut ett direktiv till säkerhetspersonalen på arenorna om att sluta stoppa supportrar med Pridefärger.