För 20 år sedan var Nic Grzecka med och grundade Club Q som idag är en av två gayklubbar i konservativa staden Colorado Springs. Förra lördagen klockan 23.56 kom en skytt in i lokalen och sköt mot gästerna som firade en dragartists födelsedag. Fem dog och 25 skadades i massakern som pågick i ett par minuter innan skytten övermannades av två gäster.

Till AP berättar Nic att han sett ett nytt slags hat från allmänheten mot regnbågspersoner. Ett hat som han kopplar till politikers utspel mot communityt och anklagelser om att dragqueens ”groomar” barn. Han påpekar att det i USA under de senaste månaderna har haglat anklagelser från högerpolitiker som menar att dragqueens har en dold agenda att ”sexualisera deras barn”.

– Det är en annan sak att gå längs en gata hand i hand med min pojkvän och bli spottat på än att en politiker anklagar dragqueens för att grooma barn. Jag blir hellre spottad på än att utsättas för den typen av hat som kan eskalera till situationen vi är i idag, säger Nic och fortsätter:

– Att ljuga om vårt community och måla ut dem till något som de inte är skapar en ny typ av hat.

Club Q-grundarens spaning får stöd från en rapport från Human Rights Campaign som visade att antalet gånger ord som ”grooming” och ”pedofili” användes för att beskriva hbtq-personer ökade med 400 procent en månad efter Floridas politiker klubbade igenom den ökända ”Don’t say gay-lagen”. Där lagen i flera politiska tal och debatter motiverades med påståenden om att regnbågsrörelsen ”groomade” barn.