En MMA-coach och hans träningskillar erbjöd sig nyligen att vakta en restaurang som var värd för en dragshow i West Virginia.

Det var när en brunch-dragshow på restaurangen Primanti Bros i West Virginia nyligen fick ställas in efter att arrangörerna mottagit ett antal våldsamma hot angående evenemanget, som de fick hjälp från lite oväntat håll. I ett Facebook-inlägg gick arrangörerna ut och förklarade situationen och lyfte fram den allmänna säkerheten som en viktig orsak till beslutet att ställa in dragshowen.

Bara några kilometer från restaurangen ligger MMA-läraren Jonathan Haughts studio, Ohio Valley MMA där han utbildar nybörjare inom MMA.

Jonathan Haught blev ordentligt upprörd när han fick veta vad som hänt och erbjöd sig att kliva in som beskyddare om arrangörerna skulle vilja genomföra evenemanget vid ett senare tillfälle.

– Jag är inte rädd för att stå upp mot folk, och jag tränar för att slåss mot folk hela dagarna, så om någon verkligen vill attackera någon, låt dem attackera mig istället, sa Haught.
– Attackera inte drag queens, sa Haught och framhöll att han och hans elever anmält sig att frivilligt stå vakt ”så att folk kan göra precis vad de vill göra”.