Ron DeSantis, guvernör i delstaten Florida och möjlig presidentkandidat för det Republikanska partiet, tar nu till indragna alkoholtillstånd som hot för att få stopp på dragshower, rapporterar bland annat Miami Herald.

En juridisk strid pågår sedan myndigheterna i augusti vill dra tillbaks utskänkningstillståndet för restaurangen R House efter att de arrangerat en drag-brunch.

Nu är det det gayvänliga hotellet Hyatt Regency som hamnat i onåd hos guvernören. Orsaken är att de den 27 december stod värdar för ”A Drag Queen Christmas” med 4500 gäster, ledd av Ru Paul-stjärnan Nina West.

I anmälan mot showen står att artisterna ”bar sexuellt suggestiva kläder” och hade lösbröst. Myndigheterna uppmärksammade att det fanns minderåriga i publiken. Speciellt därför, men även i allmänhet så skadade showen den ”allmänna moralen och upprörde känslorna i den offentliga anständigheten”.

Miami Herald berättar att det i år lagts fram en skärpning av delstatens lagar i syfte att ”skydda barnen”. Delstats-senatorn Clay Yarborough (Republikanerna) vill se ett bötesbelopp på 10 000 dollar om minderåriga släpps in på ”vuxenshower” inkluderat dragshow där ”oförskämd exponering av proteser eller imitationer av könsorgan eller bröst”, förekommer.