Organisationen Equality Florida, delstatens största hbtq-organisation, utfärdade förra veckan en resevarning för de som planerar resa till eller bosätta sig i Florida.

De kallar det ett ”extraordinärt steg” som de tar för att varna för de risker för häls, säkerhet och frihet som den nya hbtq-politik som guvernör Ron DeSantis driver.

– Som en organisation som har ägnat decennier av arbete för att öka Floridas rykte som en välkomnande och inkluderande plats att arbeta på och besöka, är det med stor sorg som vi måste ge svar till dem som frågar oss om det är säkert att resa till Florida eller stanna kvar i delstaten medan lagar avskaffar grundläggande rättigheter och friheter, säger Nadine Smith, chef för organisationen.

– Medan vi förlorar konferenser och toppstudenter som nu avskriver Florida och därmed riskerar långvariga skador för vår delstat, är det med stor sorg vi hör om föräldrar som säljer sina hem för att flytta på grund av skolors censur, förbud mot böcker och restriktioner för hälsovård. Förändringar som gjort delstaten mindre säker för deras barn.

Smith säger vidare i det uttalande som släppte i förra veckan att guvernör DeSantis driver en ”extremistisk politik som central. del i hans kampanj för att bli president”.

Florida var i slutet av 70-talet ökänd som en bastion för de politiska krafter, med juiceproducenten Anita Bryants kampanj ”Rädda våra Barn” i spetsen, som motsatte sig  reformer för att erkänna samkönad kärlek och regnbågsfamiljer.

Vid en folkomröstning 2008 röstade nära 62% av de röstande i Florida för ett förbud mot såväl samkönade äktenskap som partnerskap. I samband med ett utslag i USAs Högsta domstol 2015 så blev dock samkönade äktenskap lagliga i hela USA, inkluderat Florida.

Florida har trots en konservativ majoritet i befolkningen flera välkända gay restorts. På sydspetsen i Key West, liksom Miami Beach, där Pride just genomförts, och Wilton Manors i Fort Lauderdale, som kallar sig ”den näst mest gaya staden” i USA, är några av de mest kända.