När sommar-OS i Paris och efterföljande Paralympics hålls nästa år kommer arrangörerna att ha ett Pride House öppet för hbtqi-personer och allierade. Det lät spelens ordförande Tony Estanguet meddela vid en presskonferens den 17 maj, Idahobit-dagen.

OS i Paris har som slogan ”Games Wide Open” och en del av detta är att få ut budkapet om inkluderande idrott. Pride House arrangeras av den franska organisationen Fier Play och blir placerat i Parc de la Villette som arrangörerna kallar ”hjärtat av OS”.

Sandra Forgues var med vid presskonferensen om ett Pride House under OS i Paris 2024.

I Pride House är alla välkomna men det skall samtidigt fungera som ett informationscenter och en säker plats för hbtqi-personer där seminarier, kulturaktiviteter och event för att fira mångfalden kommer att finnas.

I samband med den 17 maj och presentationen av OS Pride House presenterades även en regnbågsfärgad version av spelens logotype och kanotisten Sandra Forgues som tog OS-Guld 1992 och senare kom ut som transperson berättade om sina erfarenheter av att vara transkvinna inom idrotten.

Dagen innan OS-arrangörerna presenterade sin satsning kunde ett nytt center för hbtqi-organisationer invigas. Centret kallas ”La Bulle” och ligger i Marais-distriktet på 22, rue Malher. Syftet är att erbjuda en plats för de mest utsatta inom hbtqi-gruppen. I stadens presentation nämns bland annat ekonomiskt utsatta, flyktingar, rasifierade, transpersoner, hiv-positiva och våldsutsatta, som grupper som kan få stöd via centrets aktiviteter.