Läget för HBTQ-personer i Ryssland har under de senaste åren försämrats allvarligt. Det är inte längre säkert för homo-, bi- och transpersoner att leva i Ryssland. Lagar och allmän opinion tvingar HBT-personer att leva dolt och i rädsla för att bli utsatta för både våld och diskriminering. Den senaste lagen, som inte klubbats än, ger staten rätt att omhänderta barn till föräldrar som inte är heterosexuella.
Frustrationen och förtvivlan över att läget i Ryssland ständigt förvärras och känslan av att en underskrift på ett upprop inte betyder något i realiteten, blev startskottet för sångaren Sean Kelly som tog initiativ till projektet. 
– Regnbågsflaggorna ska vaja på Stadions flaggstänger när vi stämmer upp i tonerna till en av de vackraste nationalsångerna i världen, säge rSean och uppmanar alla att komma.
– Vi behöver gaypar i olika åldrar, med eller utan barn, hundar, papegojor…

Sången filmas och klipps ihop med musiker och sångare från hela världen. Medverkande ensembler kommer från bl.a. Kalifornien, Tokyo, Kapstaden, Basel och Sydney. Filmen skickas till nyhetsstationer internationellt samt publiceras på Youtube i januari 2014, en månad innan vinter-OS i ryska Sochi, då HBTQ-debatten återigen tar fart.
Ingen politisk, religiös eller annan organisation står bakom projektet.
– Avsändare i filmen blir alla medverkande, det vill säga vanliga människor runt om i världen som står upp för HBTQ-personers mänskliga rättigheter, som så allvarligt kränks i Ryssland, säger Sean.

Dag: Söndag 6 okotber
Plats: Stockholms Stadion
Tid: 15.00