Efter att Högsta domstolen beslutat kalla ”internationella hbtq-rörelsen” för ”extremistisk” har nu även gayvänliga och gayklubbar i Moskva utsatts för razzior, rapporterar Moscow Times. som citerar Telegramkanalen Ostorozhno_novosti.

Polisen stormade en klubb där omkring 300 personer hade samlats för en fest, rapporterade nyhetskanalen Ostorozhno Novosti på Telegram. Enligt kanalen var polisen ute efter droger och grep ett ospecificerat antal personer.

– Mitt under festen stoppade de musiken och polisen tog sig in i lokalerna. Det var också medborgare från andra länder på festen och på väg ut fotograferade de pass utan tillstånd, citerade Ostorozhno Novosti ett anonymt ögonvittne.

En klubb nära tunnelbanestationen Avtozavodskaja och en mansklubb nära tunnelbanestationen Poljanka blev också utsatta för räder, rapporterade nyhetskällan. Även i Sankt Petersburg tvingades gayklubben Central Station att stänga på fredagen efter att deras hyresvärdar vräkt dem på grund av Högsta domstolens förbud.