En stor majoritet, 85 procent av svarande på en brittisk undersökning, menar att det är viktigt att fler samkönade pa vågar hålla handen på stan.  Men över tre fjärdedelar av personerna (67 procent) har undvikit att hålla händer under de senaste 12 månaderna, av rädsla för en negativ respons.

Undersökningen, refererad av Pinknews.co.uk, är gjord av Pride Wide med stöd av ett vinmärke. Undersökningen pågick mellan 2 september och 9 oktober 2023 och 1063 personer svarade.

Undersökningen visade också att 51 % av de tillfrågade kände sig älskade, 48% stolta och 43% i synk eller kände samhörighet när de höll händer. Att hålla händer fick samtidigt 33% att känna sig självmedvetna, 30% ängsliga och 23% osäkra.

– Att hålla händer är lika gammalt som mänskligheten själv och är något många människor inte tänker två gånger på. Men ett oroväckande antal hbtqi+personer måste ibland ifrågasätta om de ska hålla någons hand. Vår undersökning ger nya insikter i varför handhållning är så viktig och vi kommer att använda resultaten för att främja ett Storbritannien där alla kan hålla händer med självförtroende, säger Scott Nunn från Pride Wide till PinkNews.

Samtidigt rapporterar tidningen, liksom även motsvarigheten i Tyskland, Queer.de, att antalet hatbrott riktade mot hbtq+personer ökar.