2010 skrev Scandinavian Airlines (SAS) historia genom att bli det första flygbolaget i världen att arrangera inte ett utan två samkönade bröllop i luften i samband med kampanjen ”Love is in the air”. Den minnesvärda händelsen ägde rum ombord på flyg SK903 den 6 december 2010, som flög mellan Stockholm och New York. Först ut var det tyska gayparet Aleksandar Mijatovic och Shantu Bhattacherjee. Minuter senare var det polska Ewa Tomaszewicz och Gosia Rawińskas tur att utbyta sina löften i himlen och bli det första lesbiska paret att vigas i luften.
Anders Lindström var mannen bakom SAS-kampanjen och sa då:
– Vi är oerhört stolta över att vara det första flygbolaget som är värd för inte bara världens första samkönade bröllop i luften, utan både det första homosexuella och första lesbiska bröllopet. Som det nationella flygbolaget i världens tre mest progressiva länder, som var först med att legalisera samkönade äktenskap, kände vi att det var helt naturligt att också vara först med detta, säger Anders Lindström, PR-direktör, SAS.

Nu har SAS varit i kontakt med Ewa och Gosia inför 13-årsdagen och fick en hjärtevärmande uppdatering om deras relation – de är fortfarande lyckligt gifta.
På SAS Facebooksida kan man läsa:
– Vi är fortfarande tillsammans och tacksamma för att vi var en del av en så stor händelse! Det var en av de vackraste ögonblicken i våra liv, säger Ewa och Gosia till SAS.
Under inlägget kommenterar bland annat den svenska flygvärdinnan Pia Bergler som jobbade som purser på flygningen då det var en all-gay-crew:
– Vad härligt att höra att ni fortfarande är tillsammans. Jag har tänkt på er. Jag var så otroligt stolt över att vara en del av ”Love is in the Air”-flygningen som kabinpersonal. Det var vi alla. Anders Lindström och hans team på SAS skapade ett banbrytande evenemang i kärlekens namn som ekade över hela världen. Grattis på årsdagen Ewa och Gosia!