I måndags dömde tingsrätten i Reutlingen en 71-årig advokat till villkorligt fängelse efter sexuella övergrepp på en asylsökande. Det skriver Speigel.de.

Efter att först ha nekat erkände advokaten under rättegången och förklarade att”Jag blev aggressiv och utnyttjade min yrkesställning,”

Advokaten skall ha tvingat den asylsökande 31 årige mannen från Nigeria att klä av sig och låta advokaten utföra oralsex. När 31-åringen protesterade skall advokaten ha hotat med att se till att han blev deporterad om han inte lät övergreppet pågå.

Utöver villkorlig dom skall advokaten betala skadestånd till 31-åringen. på 5000 euro och dessutom skall han betala 15 000 euro till social verksamhet inkluderat Reutlingens asylcafé. Advokaten får även ett treårigt yrkesförbud och riskerar att helt förlora sin advokatlicens.

Det att han inte kan arbeta som advokat under minst tre år motiverade domaren Eberhard Hausch att utdöma en förhållandevis mild dom, skriver Spiegel.

I ett liknande fall i Sverige dömdes en medarbetare på RFSL Rådgivingen i Stockholm till fängelse för övergrepp på flera asylsökande.

Reutlingen ligger i Baden-Württemberg.