En ägare av en bordell i Sydney och hans kusin lyckades lura Destinatioin NSW att betala ut nära 1 miljon australiska dollar (ca 6,8 miljoner svenska) avsedda för World Pride i Sydney, till kusinens bankkonto. Det skriver Daly Telegraph, citerad av australiska hbtq+tidningen Sydney Star Observer.

Bedrägeriet utfördes i juli 2021 genom att en person kontaktade New South Wales turistorganisation för att uppdatera det de påstod vara ett nytt bankkonto för World Pride. Kort efter bedrägeriet greps de två som först hävdade att de vunnit pengarna och sedan köpt guldmynt för dem.

Kusinen valde till slut att erkänna sig skyldig och har dömts till 16 månaders fängelse medan bordellägaren, som i sin tur mottagit pengarna från kusinen,  fortsatt neka även efter att domen på 4 års fängelse fallit.

Första WorldPride hölls år 2000 i Rom. Sedan dess har det arrangerats i London, Toronto, Madrid, New York och Köpenhamn tillsammans med Malmö. World Pride i Sydney pågick i 17 dagar i februari samtidigt med Sydney Mardi Gras 45-årsjubileum. Nästa festival hålls 2025 i Washington DC.