Belgien 6 februari

HBT-aktivister markerade i Antwerpen genom att uppmärksamma de hatbrott som ryska hbt-personer utsätts för som ett resultat av de hatiska stämningar som uppstått i landet efter att anti”propaganda”-lagarna införts.

Queer Nation i New York

Demonstranter från Queer Nation, och andra grupper samlades utanför det ryska generalkonsulatet i New York under torsdagskvällen.

Queer Nation i New York

Google har lagt ut en regnbågsfärgad symbol med citat från den olympiska eden:
Att få utöva idrott är en mänsklig rättighet. Alla människor ska ha möjlighet att utöva idrott, utan någon form av diskriminering och i den olympiska andan, som förutsätter ömsesidig förståelse, vänskap, solidaritet och rättvist spel.” – Översatt av Google från den olympiska chartern, spelens regelbok.

Berlin 7 februari

Aktivister höjde på fredagen sina armar i protesterar mot Rysslands anti-homosexuella lagar inför öppningen av de olympiska spelen i Sotji. Här framför den ryska ambassaden i Berlin där de Olypmiska spelen döpts om till Gulag Games efter de ryska straffkolonierna.

Stockholm 6 februari

RFSL tände under torsdagskvällen ljus formade till de olympiska ringarna utanför den ryska ambassaden i Stockholm. Under fredagen har ännu en manifestation hållits utanför ambassaden.