Den amerikanska dragartisten Brigitte Bandit har tagit upp kampen för delstaten Texas hbtq-community. Förutom sina shower och det engagemang hon skapar där har hon blivit kärande i en domstolsprövning för att stoppa delstatens försök att förbjuda dragshows.

Vid en av de tv-sända ”hearings” som genomförts i samband med domstolsprövningen av dragshow-förbud, sågs Brigitte Bandit hålla i en barnbok om countrysångerskan Dolly Parton. Detta fick sångerskan veta och skickade därefter en supergåva till Bandit!

En gitarr prydd med strass och Dolly Partons egenskrivna hälsning!

Brigitte Bandit skriver på sitt Instagram: ”Aldrig skulle jag i min vildaste fantasi tro att jag skulle få en gitarr signerad av Dolly själv sänd till mig efter att hon sett det arbete jag gjort under året. Jag älskar dig @dollyparton. Tack så mycket för att du hjälpt mig hitta min styrka i femininitet och vänlighet…

Till nyhetskanalen Kxan, citerad i Washington blade, berättar Brigitte att hennes första konsert i livet var Chers, men den andra var just Dolly Partons. ”Jag älskar skämtet att det är därför jag blev dragqueen”.

– Men Dolly har alltid varit en enorm inspiration för mig. Jag kallar mig Dolly of Austin. Dolly och Brigitte passar helt enkelt ihop och jag har bokats på så många Dolly-event att jag till slut helt enkelt blev Dolly…

Brigitte Bandit säger till Kxan att ”det är ett offentligt ställningstagande att skicka en gitarr till en dragqueen i Texas just nu som kämpar mot anti-drag och anti-trans-lagar.”