Hur kommer det sig att ni sätter regnbågsfärg på loggan?
– Därför att vi som jobbar och står bakom Sportbladet anser att alla människor ska ha rätt till sin egen kärlek och att andra människor och länder faktiskt ska skita i vem folk älskar. Dessutom är det perfekt timing med att det är Alla Hjärtans Dag och att världens blickar just nu är riktade mot homofobryssland och OS.

Varför är det viktigt?
– Därför att sportvärlden ofta uppfattas som homofobisk och vi vill göra allt vi kan för att det ska förändras.

Hur bemöttes förslaget på AB och var det enkelt att driva igenom?
– Med stor stolthet, alla andra avdelningar, inklusive vår publisher Jan Helin, har hört av sig och jublat. Vår nyhetschef Magnus Herbertsson kom på idén och alla kände att den var klockren, att driva igenom den var en självklarhet för alla.

Är det här första gången Aftonbladet gör en sådan har tydlig markering för att visa att ni stöttar all kärlek?
– Vi startade en jättekampanj runt Emma Green-Tregaro under VM i friidrott i Moskva där vi körde ”Go Emma!” på Facebook och i tidningen. Responsen var enorm. Vi kommer fortsätta att kämpa för den här frågan. QX läsare får gärna komma med pigga idéer.

Har ni fått reaktioner från läsarna?
– 95 % av alla kommentarer från läsarna har varit positiva, de tycker det är helt rätt.

Märker man av en ändrad attityd i sportvärlden ang HBT-personer sedan det senaste årets protester och diskussioner kring just vad som händer i Ryssland?

– Emmas naglar lyfte upp frågan mycket. Frågan ligger hela tiden i bakhuvudet när vi jobbar med OS och de aktiva har pepprats med frågor runt homofobin i Ryssland. Det har definitivt blivit en mer öppen fråga.