Ännu en absurd konsekvens av det republikanska partiets i USA vilja att förbjuda allt som har med hbtqi+ blev skolpjäsen“The Bullying Collection”.

Elever vid en grundskola i Wheatland i delstaten Wyoming stoppades från att framföra pjäsen som handlade om mobbing. Ett av pjäsens teman handlade om mobbing på grund av homosexualitet. I pjäsen berättas om en kille som är gay och som mobbas så hårt att han tar sitt liv.

Kort innan pjäsen skulle spelas, och efter månader av repetitioner, sa skolstyrelsen att pjäsen inte fick spelas i grundskolans lokaler. Motivet var att pjäsen inte överensstämde med skolans ”värderingar” då en gay karaktär ingick.

Andre Clarke, Ember Bradley och Oliver Baez i pjäsen “The Bullying Collection” som inte får spelas i en amerikansk grundskola

– Det är hemskt, kommenterade 12-åriga Oliver Baez till tidningen Las Vegas Sun. När skolan ställer in är det som att säga att ‘HBTQ skall inte vara en del av samhället’. Det är riktigt fruktansvärt och dåligt.

Wheatland är en liten stad där det för 30 år sedan hände exakt samma sak, berättas i tidningen. En pjäs som elever övat för att sätta upp i ett gymnasium ställdes in med motiveringen att det fanns inslag som handlade om gay-personer.

Nu kunde till slut The Bullying Collection ändå visas då Wheatland High School, gymnasiet, denna gång ställde upp med sina lokaler.