En kanadensisk man som fixerat sig vid att kränka hbtq+aktivister i allmänhet och dragstory-artister i synnerhet, erkände sig i förra veckan skyldig till ett bisarrt sätt att protestera.

Den 34-årige Bubba Pollock hade efter ett gräl vid ett dragstory-evenemang med en lesbisk aktivist och efter att ha fortsatt trakasserat henne via sociala medier åkt från sin hemstad London i provinsen Ontario till ett sjukhus i Windsor. En bilresa som tar två timmar. Väl där letade han upp rummet på en hospice-avdelning där Lerouxs döende far låg. Han tog en selfie där han leende står framför den sängliggande fadern.

Senare skickade han bilden via Facebook till kvinnan med hälsningen ”very excited to meet you soon.” (mycket spänd på att få träffa dig snart).

Polisen kopplades in och Pollock arresterades för brottsliga trakasserier.

Den trakasserade kvinnan kunde i förra veckan vittna om att hon trots att det uppseendeväckande beteendet från Pollock hände för lång tid sedan så kände hon fortsatt ”nedstämdhet, oro och posttraumatisk stress”.

– Detta har knäckt mig som människa, sa hon enligt brittiska Pinknews. Jag har inte kunnat sörja förlusten av min far eftersom jag konstant tvingas upprepa det som hände tre-fyra veckor innan han avled.

Personalen på sjukhuset berättar att de ännu inte lyckats förstå hur Bubba Pollock hittat hospice-avdelningen och faderns rum. Både Pollock och sjukhuset kunde berätta att fadern var så pass frånvarande att han inte kan ha uppfattat själva händelsen.