Linjen, som sträcker sig mellan Richmond, Clapham Junction och Stratford, kommer att döpas om efter Mildmay Mission Hospital, ett välgörenhetssjukhus i Shoreditch som varit ledande inom hiv-vård sedan 80-talet, rapporterar PinkNews.

Sjukhuset, som besöktes flertalet gånger av prinsessan Diana under hiv/aids-krisen och av prins Harry år 2015, fortsätter att vara ett sjukhus specialiserade på att behandla hiv-patienter. TfL hävdar att det är en ”uppskattad och respekterad plats för hbtqi-communityt än idag.”

Beslutet att hedra Mildmay Hospital välkomnades av sjukhuset självt och av andra som arbetar på hiv-organisationer runtom i landet. Richard Angell, vd för välgörenhetsorganisationen Terrence Higgins Trust, skrev på plattformen X att det är en ”vacker hyllning till dem med hiv, dem som förlorades till aids, och alla som brydde sig om dem.”

Londons borgmästare Sadiq Khan säger i en kommentar att linjen, tillsammans med andra omdöpta linjer, är en del av TfL:s strävan att göra resandet enklare och att hedra stadens kulturella arv.