QX december – extra tjockt nostalginummer

Ladda ner QX december som PDF


Här är lite ur innehållet från QX december 2009:

Magnus Carlsson har prytt flest omslag
Magnus Carlsson leder QX omslagsliga med fem omslag genom åren. Och har man spottat ur sig otaliga schlagerhits, utsetts till Årets Homo och är en av Sveriges mest folkliga bögar så är det väl inte mer än rätt?

Snabbgenomgång
QX har genom åren träffat massor av intressanta människor som öppnat sig för våra läsare. Här har vi plockat ut flera av de mest minnesvärda, mest intressanta och mest underhållande texterna och bilderna. Take a trip down memory lane and enjoy!

Andreas Lundstedt
Andreas Lundstedt har porträtterats stort i QX hela sju gånger. Både som soloartist och tillsammans med Alcazar. Men intervjun som uppmärksammades mest var när Andreas i januarinumret 2008 (som kom ut strax innan jul 2007) valde att berätta i QX att han är hiv-positiv. Andreas är dessutom den enda personen som röstats fram till Årets Homo på Gaygalan två gånger, 2002 och 2009.
Här följer intervjun från QX januari 2008.

Carola
Strax före jul 2001 var Carola aktuell med nya skivan ”My show”. QX fick en intervju med henne och passade på att ställa frågor om hennes syn på homosexualitet. Hennes svar att ”homosexualitet går att bota med förbön” och att homosexualitet alltid kommer att vara något onaturligt för henne resulterade i löpsedlar, förstasidor och rubriker i flera veckor efteråt. Här följer ett utdrag ur intervjun som skakade gaysverige.

Let’s talk about sex
Genom åren har det blivit en hel del sexsnack i QX. Här hittar du små “teasers” från artiklarna som kittlade mest.

Citat
14 år. 170 nummer. Hundratals intervjuer.
Och tusentals citat. Roliga, allvarliga och avslöjande. QX ger er här ett axplock av vad som sagts av alla de människor vi träffat genom åren. Håll till godo!

Dessutom återpublicerar vi fem krönikor av Calle Norlén, Mian Lodalen, Mats Strandberg, Sara Lövestam och Roger Wilson.