Ladda ner QX juli 2010 som PDF

Östermalm laddar för Pride
Som en sovande Törnrosa, redo för sin regnbågskyss. Så beskriver Jonas Andersson gaylivet på Östermalm. QX botaniserar bland klubbar och parkragg i Stockholms finare kvarter.

Vart är Pride på väg?
Stockholm Pride måste gå med vinst. Så är det bara. Det var verkligheten som Pär Wiktorsson och Lovise Brade Haj ställdes inför när de tog jobbet att leda festivalen.

Mäktiga Maria
QX har valt ut tre av valrörelsens, i vårt tycke, mest spännande och självlysande personer. Du träffar en i varje nummer fram till valet. Först ut är Maria Wetterstrand.
Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand går hem i alla läger. Till och med hennes motståndare gillar henne, som person i alla fall. Och inte minst så är hon ju stor flatfavorit.

Warszawa är redo för EuroPride
För fem år sedan förbjöd borgmästaren i Warszawa gaypride. I år står staden som värd för EuroPride. Någonting har hänt.

Svenska Mad Men?
Reklamduon Christopher & Oskar har fått drömjobb i Australien.

Dödsstraff för kärlek
I Sudan kan den som utför en homosexuell handling och upptäcks av polisen bestraffas med hundra piskrapp och fem år i fängelse. Första och andra gången, vill säga. Tredje gången kan straffet bli – döden. Ändå kan åtskilliga homosexuella, med risk för sitt eget liv, berätta om hur det är att vara bög i Khartoum, Sudans huvudstad.

19 frågor till Oscar
Ni har sett honom i rapakterna Snook och Maskinen, och han har producerat och skrivit åt bland annat Veronica Maggio. Men nu står den 26-årige Sundbybergskillen i rampljuset på egen hand. Och det går förbannat bra. Singeln ”Från och med du” har toppat Tracks och plattan Vilja bli har fått fina recensioner. QX mötte Oskar Linnros.

Dessutom:
Sara Lövestam gör en lesbisk maktanalys, Roger Wilson listar homokulturella upplevelser från sin resa i landet i väst, vi träffar gruppen Hurts och besöker det lesbiska Köpenhamn, vi har lyssnat på Kylies nya album och gett högt betyg till filmen med gaytema ”En familj på gränsen till sammanbrott”.