Idag påbörjar Matilda Thorén en anställning som reporter på QX, både för webb och print. Matilda, som tidigare jobbat för QX på olika vikariat går nu in heltid för att bli en del av QX-familjen. Jon Voss, förlagschef på QX förlag:
– Genom att anställa Matilda Thorén stärker vi nu det redaktionella arbetet på QX. För första gången anställer vi en medarbetare med inriktning på digital nyhetsjournalistik och vår närvaro på sociala medier. Det kommer möjliggöra ett ännu bredare journalistiskt fokus.
– Trots de tuffa tider som mediabranschen upplever nu så är vi övertygade om att det är rätt väg att gå att nu stärka det journalistiska arbetet. Vi ser att det finns ett stort intresse för en journalistisk som fokuserar på det som händer i hbtq-världen, både här hemma och internationellt. Och efter att vi har gjort stora teknikinvesteringar så är det nu dags att fokusera på innehåll.

Välkommen tillbaka till QX, Matilda! Först en klassisk fråga: Hur känns det?
– Tusentack! Det känns otroligt bra att bli en del av det fasta teamet här på QX. Jag har en lång och kär relation till det ni gjort under åren, både med tidningen, nätet, Qruiser, Gaygalan och Gaymap.

Hur menar du kär relation?
– Jag minns när jag som ung lesbisk tjej från landsbygden öppnade mitt första Qruiser-konto, vilken spänning! Att ha ett tryggt forum på nätet där jag kunde chatta och (när modet fanns) flörta med andra tjejer var enormt stort för mig. När jag senare tog mina första vinglande steg ut i Stockholms gay-nattliv var det med en utskriven version av kvällens event på Gaymap i fickan, (det här var alltså innan internet fanns i mobilen, för er som minns). Jag har njutit av QX alla grenar en lång tid, och jag är så peppad på att få vara med och driva det vidare och framåt tillsammans med er.

Vad blir din roll på QX?
– Som journalist kommer jag ägna mig åt att rapportera om nyheter och fenomen som rör hbtq-communityt. För mig är det viktigt att vi har en bra variation av både lokala och internationella händelser. På QX är det lika naturligt att rapportera om händelser i Asien som i Nynäshamn, bara det rör hbtq.

Vad kommer du tillföra?
– Med mitt stora intresse för sociala medier vill jag komma nära er läsare och plocka upp det som intresserar er i communityt, vilket jag vet har stora variationer. Jag hoppas också att jag kommer kunna bidra med längre granskningar likt asyl-serien som vi publicerade tillsammans med Expressen i maj.

Vad ser du mest fram emot?
– Just nu i stundande vintertider kan jag bara tänka på hur mycket jag ser fram emot Gaygalans 20-års jubileum i februari. Men visst ser jag också fram emot att få träffa alla härliga QX-kollegor varje dag.