Jonathan Fagerlund
Jonathan Fagerlund är personlig tränare på Barry’s Bootcamp, men många känner kanske igen honom från Melodifestivalen där han tävlade ett år. I QX berättar han om livet i ett irländskt pojkband, om musikkarriären som kom av sig, om den nya karriären inom hälsa och idrott. Och så var det det där med att bli kär i både killar och tjejer och få folk att förstå att det inte handlar om att man inte vågar komma ut…

Par i kärlek – och träning
Thea och Andrianna är ett par, både privat och på träningsresorna som de håller i. ”Vi har många gaypar som åker hit på träningsresa,
framförallt tjejer med sina härliga barn. Jag hoppas att de inspireras av oss och hur vi lever för jag inspireras verkligen av att se dem”, säger Thea.

Ebba Busch Thor säger nej till surrogatmödraskap
I QX partiledarutfrågning inför höstens riksdagsval har turen kommit till Kristdemokraternas Ebba Busch Thor som tillsammans med sitt parti gjort ”en resa” när det gäller hbtq-frågorna. Som ung tvekade Ebba att gå med i partiet på grund av dess negativa inställning till homoadoptioner; förra året gick hon som första KD-partiledare i Pride-tåget.

Två NHL-proffs tar ställning mot homofobi
Ishockey är lätt att uppfatta som en hopplös machosport som i första hand utövas av chauvinistiska grabbgrabbar fostrade i unken omklädningsrumskultur. Men några av de största stjärnorna i NHL – världens bästa liga – är sedan flera år tillbaka engagerade i en kampanj som går under namnet ”You Can Play” och syftar till att öka mångfalden och eliminera företeelser som homofobi såväl på isen som i omklädningsrummen.
– För mig var det självklart och odramatiskt att ställa upp för den rörelsen. säger New York Rangers svenske målvaktsikon Henrik Lundqvist.

Dessutom presenterar vi Sanna som vi kommer att följa i sex månader då hon ska träna och komma i form till augusti, vi pratar vi med Bögministeriet som firar 200 avsnitt, vi har sett filmerna Lady Bird och Battles of the sexes och träffat aktuella Fab Freddie och hör vad han har för favoriter i livet.