For Fux sake

Det kan omöjligt finnas någon hbtq-person som inte har stött på multitalangen Robert Fux i något sammanhang – troligen på en scen eller en sen fest. För tillfället gör han succé i ännu en kritikerrosad monologföreställning på Stockholms Stadsteater: ”Ned med vapnen!” Där gestaltar Robert, iklädd korsett och krinolin, österrikiska Bertha von Suttners 1800-talsfredsepos som fortfarande känns brännande aktuellt. QX stämde möte med Robert i hans eget lilla krypin på teatern – den några kvadratmeter lilla logen, högst personligt inredd med ”äkta” mattor, en imponerande parfymsamling, samt ett rejält drag-klädförråd dolt bakom ett grönt sammetsdraperi.

 

Linda och Alice tackar Gud att de är homo

I september var det premiär för tv-serien ”Tack Gud jag är homo” där programledarna Alice Hollingworth och Linda Rosendal under åtta avsnitt åker på roadtrip genom Sverige för att kolla hur det är att vara gay ute i landet. Vi tog ett snack med dem.

 

Sekelius skriver av sig

I dagarna landar Thomas Sekelius bok Two Faced hos bokhandlarna. YouTubern, artisten, influencern och sminkexperten berättar personligt om skeenden i livet och ger makeup-tips. ”Killar känner sig hotade för det maskulina idealet är så viktigt för dem”.

 

Här bor nästan enbart lesbiska kvinnor

Det hade kunnat vara vilken gated community som helst, om det inte vore för den lilla detaljen att alla utom två av de drygt tvåhundra husen och husvagnarna här, bebos av lesbiska kvinnor.

 

On the town är in  town

Det började 1944 med premiär på Broadway i New York. Nu, 74 år senare, har New York förbytts mot – Jönköping!
– Jag hoppas att musikaler en dag är lika populärt som schlager. Här finns verkligen något för alla, säger Jesper Blomberg, aktuell som bland annat sjöman i musikalen On The Town.

 

Bo på slott

Planerar ni för bröllop? Fyller du jämnt eller vill du bara överraska nån du tycker om. Varför inte ta in på ett slott och bo som kungar och lev som drottningar.
QX har övernattat på tre olika slott.

 

Taking on Texas

Skyskrapor, cowboys, texmex, rodeos, JFK…och Southfork. QX Ronny Larsson har besökt Fort Worth & Dallas, Texas, USA.

 

Dessutom:

QX checkar in på Bank Hotel, pratar med Andrew i Allt för Sverige, ser filmen Colette och presenterar en ny redaktör för vår boksida – nämligen Pekka Heino.