Här är lite ur innehållet i QX novembernummer:

En VD kommer ut som trans

Torsdagen den 13 september gick VD:n för Ica Försäkring, Carl Farberger, hem från jobbet för sista gången.
Dagen efter klev istället Caroline Farberger in på kontoret. Över en natt hade hon bytt både namn, pronomen, frisyr och klädstil. Nu äntligen kunde Caroline leva som den affärskvinna hon så länge känt att hon är.

This is a woman you don’t mess around with”

Vem kunde tro att Tommy Körberg skulle göra en gripande och älskvärd gestaltning av en åldrad transvestit? Han gör just nu
stor succé i föreställningen Lola som ges på Cirkus Skandiascen i Stockholm till den 3 november och går på turné till våren.

Aleksas transskola

Hallå pussungar! Fröken Aleksa här. Det har kommit till min kännedom att vissa QX-läsare inte läst sina transglosor ordentligt. Aja baja, det måste vi råda bot på. Kepsen av och tyst i klassen! Här följer hemläxan ni behöver för att hänga med i transterminologins ABC.

The return of Rotterdam

Nederländernas andra stad förtjänar upprättelse.
QX Ronny Larsson har upptäckt en liten pärla i form av den berömda hamnstaden.

”Coolt av Ellos att satsa på ett gift tjejpar”

I somras var de på EuroPride i Stockholm där Anja invigningstalade, och självaste bröllopsdagen tillbringade de i PridePark på Schlagerkvällen. Anja och Filippa har blivit ett självklart par i regnbågsvärlden – nu pryder Sveriges mest kända tjejpar reklampelare och affischer över hela Sverige då de ingått ett designsamararbete med Ellos.

Viva la diva – Perrelli är dubbelt aktuell

Från schlagerentrén i svindyr silvrig glitterkappa i Melodifestivalen 1999 till tonerna av blivande ESC-vinnaren (Tusen och en natt /Take Me To Your Heaven) har hon varit en favorit för oss. Nu är hon dubbelt aktuell med Så mycket bättre och boken Flickan från Småland.

Fyra matiga HBTQ-ställen 


Secret Garden, Side Track, Patricia och Bitter Pills har serverat hungriga regnbågsmänniskor genom åren. QX har kollat närmare på menyerna.

Vinsnack med Carl- Jan Granqvist

I en källare på Östermalm ligger det över 100 000 flaskor vin i lager till ett värde av 125 miljoner kronor.”Det här roar mina vänner från hela världen, de har aldrig sett dess like”, säger gastronomen och vinkännaren Carl Jan Granqvist när QX besöker maestro på Vinkällaren Grappa i Stockholm.

Dragqueen of the Year


Leo Berglund och Martin Johansson blåser liv i den populära galan där åtta drugor gör upp om titeln Årets Dragqueens.

Dessutom…

…delar vi ut väldigt höga betyg till de två mest efterlängtade HBTQ-filmerna i år….