Här är lite ur innehållet av QX april som du kan läsa här:

Make room for Melanie

Artisten och låtskrivaren Melanie Wehbe är på gång på fler än ett sätt. Efter starka singlarna Make Room och Irony, gick hennes Victorious med Lina Hedlund direkt till final i Mello, och nyligen vann hon den danska uttagningen till Eurovision med charmiga poplåten Love is Forever med Leonora.

John Lundvik – en stilsäker segrar

Det blev en av de mest övertygande Mello-segrarna någonsin när John Lundvik tog hem högsta poäng från alla internationella jurygrupper och dessutom fick folkets högsta röst. Men så är Too Late For Love en hit utan dess like. Låten ligger just nu etta överallt och har seglat upp som en tänkbar kandidat att vinna Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj.

Pridesäsongen är här

Under 2019 ser det ut att arrangeras drygt 80 pridefestivaler och regnbågsdagar runt om i landet. QX har kollat närmare på tre av dem, Ödeshög, Boden och Karlstad. Det blir premiär för Ödeshög, som väljer att kalla arrangemanget för en kulturvecka med regnbågstema istället för Pride. Dessutom listar vi alla pride som hittills är klara.

”Vi vill att folk ska tappa hakan”

Fredrik och Torbjörn kombinerar antikt med musik på Österlen.

”Fem år i EU med Fredrick och Malin, hur ser de på EU idag?

För fem år sedan satte sig QX ner med två stycken hbtq-personer som kandiderade till EU-valet där de fick prata om hjärtefrågor, utmaningar och vad de ser fram emot. Bägge blev invalda, har nu varit EU-parlamentariker i fem år och nu stundar kommande EU-val. Dags att höra med Fredrick Federley (C) och Malin Björk (V) hur de tänker om EU-valet som många säger är det viktigaste någonsin.

Dessutom: QX har checkat in på Orbaden  Spa & Resort och ätit våfflor hos Fredrick och Simon i Grödinge. Stockholm Pride avslöjar sin stora artistbokning som ska få fart på parken under fredagskvällen och Pekka Heino tipsar om månadens bästa böcker medan Andreas Samuelson hyllar filmen Night Comes On – och Mian Lodalen avslöjar in sin krönika att hon skapar dålig stämning.