Störst i Sverige
För sex år sedan öppnade Zara Larsson QX-galan med låten ”Uncover” – idag är hon superstjärna med världen som arbetsplats. QX reporter Alfred Jansson fick en pratstund med Zara när hon gjorde sin enda Sverigespelning i år på Way Out West.

And Then We Danced – QX träffar Levan Akin
Livvakter, hot och inspelning i hemlighet. Och en premiär som hålls lika hemlig och som inte kommer att annonseras ut offentligt. Georgien räknas som ett av världens mest homofoba länder – och att där göra en film om två män som blir förälskade i varandra kan ses som att utmana ödet. Men ”And then we danced” blev gjord, och fick äran att vara enda svenska långfilmen på årets filmfestival i Cannes.

28 saker att se fram emot i höst
Sommarens ljus är på väg att lämna oss, men misströsta ej. Här är listan med filmer, musikaler, böcker, tv-program och annat som kommer förgylla våra dagar när höstmörkret faller.

Fördomar inom communityt
Har bögar och flator verkligen något gemensamt? Finns bisexualitet, eller är det bara är en fas? Dessa är några av alla fördomar som hbtq-personer har om andra inom sitt egna community. Men varför har de fått fäste? Eller kanske viktigast, hur blir vi av med dem? QX har träffat en bög, en flata, en bi, en transperson och en queer för att snacka om hur vi kan bli bättre på att inte döma andra inom communityt.

Eurovisionvinnaren till Sverige
I maj tog han hem vinsten i Eurovision Song Contest. Nu kommer Duncan Laurence återigen till Sverige efter sitt korta besök på ”Allsång på Skansen”, nu blir det en konsert på Debaser i Stockholm.

Pride från norr till söder
Närmare 90 Pridefestivaler anordnas runt om i Sverige i år. Här har vi samlat bilder från några av dem. Från High Heel Race i Söderhamn och regnbågsgetter i Kalix till megaparaden i Stockholm. Nu återstår Pridefiranden i Ulricehamn, Finspång, Karlstad, Gnetsa, Haparanda, Kalmar, Lidköping, Falun, Bollnäs, Landskrona, Sala, Östersund, Uppsala, Vadstena, Skövde och Umeå.

Dessutom: Almodóvars nya film, Oskar Sternulfs nya monolog och Roger Wilson om Pridefirandet, dessutom checkar QX in på ett hotell där man kan bo som en världsstjärna.