I QX novembernummer flyttar vi fram positionerna för att lyfta, gräva och berätta vad som händer i vårt regnbågsfärgade community. Som en första större feature-story berättar QX-bekante Mattias Isaksson om förekomster av droger i gayvärlden. I en öppenhjärtig intervju berättar han sin story och varnar för chemsex -vågen som håller på att få ordentligt fäste i Sverige.
RFSL:s Nicklas Dennermalm och Emil Ahlén reder också ut begreppen kring vad chemsex egentligen är.

Dessutom:

Ellie Lilja 4-ever
Hon gjorde ett stort intryck i årets Idol-säsong och vi sörjer att hon lämnade festen alltför tidigt. Men Ellie är ändå väldigt glad att hon som transperson vågade ta steget ut och ge allt inför miljontals tittare. Som extra bonus listar vi alla HBTQ-idoler genom åren.

Måns Zelmerlöw
Skivaktuella Måns Zelmerlöw berättar om nakenfilmen. gaygalanerverna och varför han inte uppfattas helt straight av sina nya landsmän.

Lådfabriken
30 meter från havet ligger Lådfabriken, ett året-om-öppet bed & breakfast i Edshultshall på västkustens Orust. Det drivs av paret Marcel och Johan, den sistnämnde med rötter i trakten. QX Ronny Larsson har varit där.

Martina Haag & middagarna
Det finns de som inte vågar, orkar eller säger att de kan bjuda hem folk, Martina Haag har skrivit en hel bok i ämnet bjuda-in-till-middag.

RegnbågsSverige
Den förste personen vi träffar i vår nya serie RegnbågsSverige är en 50-årig skogshuggare som berättar om svårigheterna och homofobin inom yrket. Men också gemenskapen och de fysiska fördelarna…

Jonathan
…är PT och vegan. Här delar han med sig av sitt bästa mattips!

Rolf & Pepparkakshusen
Det finns pepparkakshus och så finns det pepparkakshus. Rolfs pepparkakshus är konstverk och
omtalade världen över. Men det är ändå något han bara gör på fritiden…

Karin är årets möteskock
Hon är kock på Vår Gård i Saltsjöbaden, har blivit Årets Möteskock och släpper snart ännu en kokbok om hur vi kan minska matsvinnet. Möt Karin Sundgren!

Dessutom får vi reda på vad Årets Drag, Cherry Wilder, har för favoriter, vi sammanställer tre regnbågsblingade julfilmer och hyllar Sverige-aktuella komikerflatan Hannah Gadsby.