QX Augusti är nu här och här är några av sakerna detta fullmatade Pride-nummer innehåller.

Show Your Pride
Basse Kasem är en av Klubbstockholms nya stjärnor. På omslaget håller han Pridefanan högt och inne i tidningen berättar han om hur det var att komma ut, om sina klubbsatsningar, och hur han firar årets Stockholm Pride.

Gay i försvaret 
”Mitt namn är Ludvig och jag är rekryt i försvarsmakten. För ett par dagar sedan gick jag och min pluton i mål på jägarprovet, en tuff övning som vi har övat inför under de senaste åtta månaderna. Jag skulle gärna dela med mig min egna upplevelse av hur det är att vara gay i försvarsmakten idag”, Så började Ludvig Lundgrens mail till QX. I Augustinumret berättar han om sina erfarenheter.

Judith Gough – Brittisk ambassadör, lesbisk & Eurovision-fan
Efter att ha varit ambassadör i Ukraina bilade familjen genom Östeuropa och bosatte sig i Sverige. För QX berättar Judith om hur hon och partnern Julia inte alltid är önskvärda på officiella sammankomster, hur hon ser på sina regnbågsinsatser i Ukaria – och varför Eurovision är så viktigt.

Pride i vardagen
Forskaren och författaren Emma Frans och skådespelaren Alexander Karim berättar om hur mycket Pride de har i sin vardag.

HBTQ-hälsa 
Hur mår HBTQ-personer egentligen? Vilka är de vanligaste anledningarna till att vi mår dåligt? QX Anders Öhrman har grävt i hur regnbågspersoner mår genom att prata med HBT-hälsan och HBTQ-ung på Södersjukhuset.

Pridefester 
Skapa din egen Pridefest nu när vi inte kan träffas i stora sällskap. QX har styrt upp Paraddag, Schlagerkväll och Invigningsfest.

Radiosportens Alexander Lundholm 
Vi har träffat Alexander Lundholm, en av sportradions stora stjärnor. Han har utnämnts till Årets Sportjournalist, bevakat OS och är tillsammans med sportfotografen Pontus.

Livet på Österlen 
Thora och Linn lämnade Stockholm för att med deras dotter Teddy flytta in på gården Grönekulle i Skåne. För oss berättar dom om livet på landet.

Dessutom berättar vi story bakom regnbågsstöttande Tekompaniet, kartlägger ett gäng HBTQ-poddar värda att upptäcka, och kollar in Sommarpratsaktuella Lars Wallins favoriter.

 

Ladda ner appen Tidningen QX!

I samband med det allmänna släppet av QX maj-nummer så släpper vi även vår app för månadstidningen. Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen. Vi kommer steg för steg utfasa användningen av Issuu för att istället helt använda appen Tidningen QX.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt