För första gången i QX då trettonåriga historia hade vi i februari 2009 två olika omslag för samma nummer. QX-Ronny hade exklusivt samlat tio favoriter inför Melodifestivalen 2009, och Peter Knutson plåtade för omslag och bilder inne i tidningen.
Sarah Dawn Finer, Martin Rolinski (BWO), Markoolio, Agnes, Velvet, Måns Zelmerlöw, Malena Ernman, Shirley Clamp, Marie Serneholt och Lili & Susie hade bidragen vi var mest nyfikna på.
Alla var heta på sitt sätt: Lili & Susie gjorde Mellocomeback efter 20 år, och Måns och Sarah hade Kempe-skrivna vinnarkandidater och återvände efter Mellosuccéen 2007 då de kom trea respektive fyra i finalen.
Då superheta Markoolio och Agnes debuterade i Mellosammanhang, och BWO återvände efter två medaljplatser med balladen You´re Not Alone.
Shirley och Velvet hade genom åren spottat ur sig dansgolvsfavoriter och återvände med Med Hjärtat fullt av ljus och The Queen, medan Marie Serneholt var debuterande Mellojoker med Disconnect Me.

Men den som skulle visa sig vinna allt var oväntade Mello-debutanten Malena Ermnan som kom att representera Sverige med La Voix i Moskva i maj samma år.  Tre av de andra gick till final (Agnes, Måns och Sarah), och för resten tog Mello-resan slut i antingen Andra Chansen (Lili & Susie och BWO) eller redan i deltävlingen (Marie, Velvet, Shirley och Markoolio).

Plåtningen hade lite James Bond-tema och omslagen fick två Bond-klingande rubriker. Marie Serneholt och Måns  Zelmerlöw, som då var ett par, var nyss hemkomna från en Västindiensemester och Maries bränna lekte man inte bort…

QX Melloplåtning har sedan 2007 blivit ett begrepp och genom åren har plåtningar på alltifrån skräcktema via tv-klassiker till sporttema genomförts. Och hela åtta gånger har vinnaren prytt omslaget innan segern.

Genom åren har det blivit dubbla omslag för Mellonumret vid tre andra tillfällen: 2013, 2014 och 2016.