Dina framtida arbetsuppgifter
Du ansvarar främst för att förvalta och utveckla QX Förlags alla plattformar. Vi använder WordPress som plattform för redaktionella innehåll, GayMap och Qruiser är egenutvecklade PHP-applikationer. Du är också med i arbetet att ta fram och forma framtidens regnbågs-community för att ta Qruiser vidare.

Du är ansvarig för både intern och extern teknisk support. Hos oss jobbar du självständigt men nära vår first-line support och IT-chef samt med teknikerna på driftbolaget.

Du återskapar buggar, rättar dem själv i QX och Qruiser plattformen eller rapportera felen i externa tjänster till våra leverantörer samt följer upp att de blir åtgärdade.

Du kommunicera med drifttekniker och deltar i driftmöten med vår driftleverantör och administrerar molntjänster, övervakning och larmrutiner.

Utöver förvaltning och utveckling hjälper du dina medarbetare så de har fungerande datorer och mobiler. Du hjälper till att administrera mejlkonton, sändlistor, grupper med mera. Du hjälper också till att hantera tekniska frågor kring annonsplattform, e-handelsplattform och ekonomisystem.

Du ansvar för registervård och att tekniskt genomföra utskick av nyhetsbrev, massutskick och prenumerationsförnyelser.

Du hanterar second-line support för QX, QX Shop och Qruiser och är backup till first-line supports kundkontakter vid semester och vissa kvällar och helger enligt schema.

Du arbetar proaktivt med att förbättra QX tjänster genom att sammanställa förslag och idéer och är delaktig i alla utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer
• Erfaren webbutvecklare som pratar HTML, CSS, JavaScript, PHP och MySQL flytande.
• Erfarenheter av drift och administration av Linux.
• Minst två-årig högskoleutbildning med data-inriktning eller motsvarande
• I arbetsuppgifterna ingår att kommunicera med våra kunder och leverantörer så du talar och skriver på svenska såväl som engelska obehindrat.
• Kunskap om regnbågsamhället är meriterande

Erfarenheter av Nginx, Node, MongoDB, Redis, Memcached, Office 365, Azure, Cloudflare, MailChimp, Zendesk är också meriterande men inget krav. Är du intresserad av att fördjupa dina kunskaper så hjälper vi dig gärna att utvecklas!

Om dig
Du är nyfiken och kan arbeta självständigt, planera din tid och ta egna initiativ.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Visst arbete är förlagt till kvällstid och helger enligt schema och kan göras på distans.

Företaget har kollektivavtal. Fast lön. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Skicka ansökan till [email protected]. Ansökan skall vara QX tillhanda senast 2020-11-15. Eventuella frågor kan besvaras av VD Jon Voss på [email protected].

Om QX Förlag
QX Förlag startades 1995 av 30 personer för att garantera att oberoende gaymedia fortsatte att ges ut i Sverige efter att Stiftelsen Rosa Triangeln, som gav ut gaytidningen Reporter, lagts ned.

Grunden för förlaget blev månadstidningen QX och senare de digitala nyhetstidningarna QX.se (1997) och QX.fi (2012) med daglig bevakning av samhälle, nöje och kultur på svenska respektive finska. Här ingår även QX GayMap som presenterar evenemang, träffpunkter, hotell, shopping, fester och festivaler av regnbågs- och regnbågsvänliga arrangörer.

Communitysajten Qruiser startades i juni 2000. Sajten blev snabbt en ledande mötesplats för hbtq-personer. Sajten har idag ca 70 000 aktiva användare huvudsakligen i Sverige och Finland.

Sedan förslagets start har QX Shop varit en del av vår verksamhet. Idag finns fler hundra olika produkter med koppling till regnbågssamhället. QX Shop är en web-shop, men i samband med ett urval av Pride-festivaler tas en stor del av sortimentet ut till festivalområdet.

QX Förlag arrangera varje år Gaygalan. En gala som hyllar och uppmärksammar händelser under det föregående regnbågsåret. Galan hålls i februari varje år och har under en lång rad år sänts på nationell svensk TV. Galan är en del av QX Förlags eventverksamhet.