Nominerade till QX Gaygala 2021
Läsarna har röstat. Här är samtliga nominerade till QX Gaygala 2021.

Briljanta Benjamin
Benjamin Ingrosso ställde skåp i årets ”Så Mycket Bättre” och fick hits med sina fyra tolkningar. Nu i januari kommer nya plattan, helt på svenska.

Bara tre personer trodde på Roxette…
Varför är inte Per och Marie på bild på första singeln Neverending Love? Vad hände när de såg filmen Pretty Woman första gången? Vilken Roxette-låt tycker Per inte fått den framgång den förtjänar? Och varför köpte Per så många ex av boken ’Bög – så funkar det’? QX träffar Per Gessle på hans vindskontor på Strandvägen i Stockholm för att prata om Roxette, Roxette och Roxette…

Polispar i Den tunna blå linjen
Den 17 januari är det SVT-premiär för dramaserien Den tunna blå linjen. I serien följer vi sex poliser i Malmö, Sara, Magnus, Jesse, Leah, Dani och Faye, som dagligen möter våld och smärta i yrkeslivet samtidigt som de privat kämpar med kärleksrelationer och familjeproblematik. Anna Sise och Sandra Stojiljkovic spelar poliserna Faye och Daniella som inte bara jobbar i par, utan också blivit ett par utanför polisbilen.

Moas bokdebut om Ánte – same, renägare och gay…
Moa Backe Åstot är 22 år, från Jokkmokk och ska precis göra författardebut.
I januari kommer boken ”Himlabrand” ut, en bok som är banbrytande på många sätt.

Full pott för Ett hem
Det sprakar från elden som tänts utanför Orangeriet jag sitter i. Det doftar från torra vedträn som brinner, blommande hyacinter och nu en baskisk ostkaka som serverats till mig. QX checkade in på boutiquehotellet Ett Hem, där står tiden stilla.

Whippet Lab – kreativt kök, bra öl och goda cocktails
Stockholmska Whippet Lab är mycket mer än bara en restaurang. Den modernt avskalade lokalen på Rutger Fuchsgatan vid Skanstull är även ett mikrobryggeri, en cocktailbar och ett eldorado av brinnande aktivism.

”Jag fick rådet att dölja min läggning”
27-åriga Sylve är från Göteborg, artist, låtskrivare och öppet gay. QX tog ett snack med en kille med stora drömmar.

En god ensam jul
”Jag är inte bitter men samtidigt har jag den senaste tiden känt en gnagande ensamhet inför den stundande julen. En som inte ens ett Grindr-beställt ligg kan bota”. Daniel Ogalde skriver krönika om en ensam jul.

Lars Lerins favoriter
Lars Lerin är konstnären och tv-favoriten som just nu är aktuell som julvärd och med programmet ”Lerins sommarö” där han och maken Junior bjuder in nya och gamla vänner och några av lärlingarna till sitt lantställe på Västkusten för att måla och prata om livet.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt