Tusse är vår kille i Rotterdam
När detta skrivs har det gått drygt en vecka sedan Tusse vann Melodifestivalen 2021. Den 19-årige Idol-vinnaren från Dalarna vann en förkrossande seger med över 1,3 miljoner fler röster än folkets tvåa The Mamas. Det gjorde att vår senaste Melodifestivalsvinnare slog totaltvåan Eric Saade med 57 poäng. Den fina bilden på när Tusse får en innerlig kram av just Saade har sedan finalkvällen cirkulerat flitigt i sociala medier.
QX tog ett långt snack med Tusse.

Möt Tone Sekelius
”Det handlar inte bara om att man kommer ut som trans, det är också ett namnbyte, nytt pronomen. Det ligger mycket i andras händer på ett sätt”. Möt Tone Sekelius.

Tid för Tove
Filmen ”Tove” är såld till över 50 länder, vilket gör att Toves liv kommer att visas upp i länder där samkönad kärlek inte alls är självklar. ”Att filmen ska visas i Ryssland och Polen, länder där den här kärleken inte är självklar känns oerhört viktigt och fint”, säger Alma Pöysti.

Kate Winslet i lesbiskt drama
Nu kommer ”Ammonite”, ett kostymdrama om lesbisk kärlek i en engelsk kuststad på 1840-talet. I huvudrollen ser vi Kate Winslet. QX träffar filmens regissör, Francis Lee.

Dancing on my own
QX träffar tre danskillar som var mitt uppe i sina karriärer när pandemin slog till och satte stopp.
– Det är klart att det är deppigt att gå arbetslös, säger Amir. Jag har dansat sen jag var 14. Dans är mitt liv.

Sophia är vår hbtq-person i Robinson
QX har tidigare skrivit om Sophia Aronsson, i sociala medier även bekant som Tova-Sophia, då hon var med i TV3-programmet Sveriges modigaste. Nu är hon tv-aktuell i Robinson på TV4/ C More.

Bobbys favoriter
Bobby Oduncu, som fyller 45 år i april, är frisören som klipper fler kändisar än någon annan.

Dessutom: Mian Lodalens krönika, Frontrunners startar i Malmö, recension av Nomadland och Ammonite, Loreen toppas speldosan, vi checkar in på KFUMs hotell i Stockholm och Jon Voss ber Påven tänka om och tänka rätt.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt